IconEvenement overzicht

Marktontmoeting Sociaal Ondernemen en Inkopen

Marktontmoeting sociaal ondernemen en inkopen

EVENEMENT START OP: 07 NOV. 2019 11:30

Sociaal inkopen en sociaal ondernemen: twee fenomenen in ontwikkeling – maar weten ze elkaar wel te vinden? Zijn ze voldoende op elkaar ingespeeld? Op donderdag 7 november 2019 brengt PIANOo deze werelden samen, zodat overheden en sociaal ondernemers als partners werkgelegenheid kunnen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en zo werken aan een inclusieve samenleving.


Doel

Wat kunnen overheden doen om hun inkoop toegankelijker te maken voor sociaal ondernemers en het ecosysteem van sociaal ondernemers te stimuleren? Hoe maken sociaal ondernemers zichtbaar wat zij allemaal kunnen en krijgen zij toegang tot de wereld van publieke inkoop? Deze vragen komen aan bod. Tijdens deze ontmoeting lichten we toe welke vormen van sociaal inkopen er zijn en welke rol sociaal ondernemers hierin spelen. Er zijn presentaties waarin inkopers en sociaal ondernemers gezamenlijk hun kennis en succesfactoren vanuit de praktijk zullen delen. Vervolgens is er de mogelijkheid om kennis en ervaringen uit te wisselen.

De middag staat in het teken van leren en elkaar ontmoeten. Aanvullend is er een plenair programma met sprekers vanuit overheid en markt. Gedurende de dag zijn er mogelijkheden om te netwerken met andere inkopers, (sociaal) ondernemers en bedrijven vanuit de marktontmoetingen circulair inkopen.

De focus ligt deze middag op productcategorieën met veel kansen voor sociaal ondernemers, zoals facilitaire dienstverlening, groenonderhoud en ICT.

Programma

11.30 uur: Inloop met netwerklunch
12.30 uur: Plenair debat met bestuurders van markt- en overheidssector
13.30 uur: Start marktontmoeting sociaal ondernemen en inkopen
16.30 uur: Plenaire afsluiting en netwerkborrel

Dit programma is onderdeel van de Marktdag klimaatneutraal en circulair inkopen.

Praktische details

Donderdag 7 november 2019, van 11.30 tot 18.00 uur
Van Nellefabriek, Van Nelleweg 1, Rotterdam

Doelgroep

Vanuit het publiek domein is iedereen (inkoopprofessionals, opdrachtgevers, budgethouders, HR medewerkers etc.) welkom die affiniteit heeft met sociaal inkopen.

Vanuit de markt zijn sociaal ondernemers welkom die zich richten op arbeidsparticipatie. Speciale focus ligt op facilitaire dienstverlening, groenonderhoud en ICT, maar overige sectoren zijn ook welkom.

Resultaat

Inkopers en sociaal ondernemers hebben beter inzicht in elkaars positie, belangen en behoeften. Na afloop weten deelnemers beter hoe ze elkaar kunnen vinden om samen meer maatschappelijke impact te realiseren.

De marktdag wordt georganiseerd door PIANOo en Rijkswaterstaat en wordt gefinancierd met klimaatgeld uit het regeerakkoord. Hiermee geeft de rijksoverheid via inkoop een impuls aan de transitie naar een klimaatneutrale en circulaire economie. Klimaatenveloppe: impuls klimaatneutraal en circulair inkopen

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. De organisatie beoordeelt de aanmeldingen. Wanneer u voldoet aan de voorwaarden, ontvangt u een definitieve bevestiging.

Holland Inkoop Professionals biedt advies en experts bij inkoopgerelateerde vraagstukken.

Lees meerIcon