Projectconsult

Welkom bij HIP Projectconsult!

Bij Holland Inkoop Professionals is het ons doel om u te ontzorgen en te voorzien van ondersteuning en advies op gebied van inkoop, aanbesteden en contractmanagement. Onze bedrijfstak HIP Projectconsult verzorgt dit op projectmatige basis. We begrijpen namelijk dat flexibiliteit van cruciaal belang is. 
Onze kernwaarden – persoonlijk, samen, verbindend, ondernemend en oprecht – zijn het fundament van HIP Projectconsult en nemen wij mee in alles wat we doen. Dit ziet u terug in onze dienstverlening. Graag nemen we u mee in wat HIP Projectconsult voor uw organisatie kan betekenen.
HIP projectconsult bestaat uit een veelzijdig team van ervaren consultants die allen beschikken over uiteenlopende expertise van diverse sectoren. U kunt hierbij denken aan onder andere de kennisgebieden GWW, ICT, HRM en facilitair. We maken gebruik van een multidisciplinaire aanpak, waardoor we kunnen excelleren op diverse terreinen, zo kunnen we uw organisatie ten alle tijden ondersteunen, ongeacht de complexiteit van uw inkoopproject. We begrijpen dat elk inkoopproject zijn eigen unieke karakter heeft en passen onze expertise flexibel aan om aan uw behoeften te voldoen. Onze uitgebreide ervaring is onze kracht. Samen staan we voor expertise, innovatie en groei. We kijken ernaar uit om uw inkoopuitdagingen tot een succes te maken!

           Persoonlijk | Verbindend | Ondernemend | Oprecht | Samen

Een greep uit onze opdrachtgevers

Lopende projecten
0
Totaal aantal afgeronde projecten
0

Onze dienstverlening

Het aanbod van HIP Projectconsult is uitgebreid en divers, hieronder vindt u enkele voorbeelden van wat wij voor u kunnen betekenen:’

Uitvoeren van aanbestedingstrajecten:

Heeft u een aanbesteding op uw kalender staan en kunt u hierbij onze expertise & ervaring goed gebruiken, of is er een capaciteitsprobleem op uw inkoopafdeling, waardoor het een uitdaging is om de aanbesteding tijdig en correct uit te voeren? Wij staan voor u klaar om het volledige proces van de aanbesteding van begin tot eind te beheren.

Inkoopprofessionaliseringstrajecten:

De positie van inkoop binnen uw organisatie en de inrichting van de inkoopfunctie is essentieel voor de toegevoegde waarde die uw afdeling kan bieden. Onze ervaren consultants begeleiden u graag bij het optimaliseren van de inkoopafdeling. Wij bieden uitgebreid advies over wat er nodig is en bieden handvaten en ondersteuning voor het implementeren van dit advies.

Spend analyses:

Een spendanalyse is de basis van uw inkooporganisatie. Het is essentieel dat u weet waar het geld in de organisatie naar toe gaat en of de uitgaven rechtmatig zijn. We nemen deze taak graag uit handen en kunnen voor u een spend analyse uitvoeren en deskundig advies uitbrengen over de uitkomst hiervan en de optimalisatiemogelijkheden.

Juridische ondersteuning:

Wij adviseren en ondersteunen u graag bij problemen met aanbestedingen. Wij helpen u bij het bepalen of er wel of niet aanbesteed moet worden en welke procedure u kunt volgen. U kunt ook rekenen op onafhankelijk advies bij geschillen die kunnen ontstaan tijdens de aanbestedingsprocedure. 

Doel- en rechtmatigheidsadviezen:

Onze juridische experts staan klaar om uw aanbestedingen juridisch te toetsen op mogelijke risico’s en kunnen advies geven over het ondervangen van deze risico’s. Verzeker uw organisatie van rechtmatige inkoopprocessen met onze doel- en rechtmatigheidsadviezen.

Duurzaamheidsvraagstukken:

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Onderwerpen zoals de SDG’s, MVOI & Social Return is niet meer weg te denken uit de inkoopwereld. Binnen het team van HIP Projectconsult beschikken we over consultants die een passie hebben voor duurzaamheid. Zij hebben kennis en ervaring over duurzaamheid binnen inkopen en kunnen u ondersteunen bij diverse duurzaamheidsvraagstukken.

Contractmanagement:

Contractmanagement is vaak nog het ondergeschoven kindje binnen organisaties, terwijl een goede contractmanager voor de correcte en goede uitnutting van contracten essentieel is. Wij kunnen u advies en ondersteuning bieden bij de opzet of optimalisatie van het contractmanagement binnen uw organisatie.

Zoals u ziet is het aanbod van HIP Projectconsult breed en staan we klaar om u te helpen met elke uitdaging. Staat uw uitdaging hier niet bij? Neem dan vooral eens contact op! Dan kunnen we samen kijken naar een passende aanpak voor uw project.

Nog iets meer overtuiging nodig? Kijk vooral eens tussen de klantcasussen hieronder. U kunt hier informatie vinden over de klanten en de dienstverlening die we voor deze klanten hebben uitgevoerd.

Advies traject

In 2023 heeft HIPProjectconsult onderzoek gedaan voor het programma Vervolg Implementatieondersteuning Verpleegkundige Overdracht om de inkoopmogelijkheden te onderzoeken voor het faciliteren van (vooral kleinere) zorgorganisaties en hun leveranciers bij de implementatie van de verpleegkundige overdracht. Ze hebben verschillende vragen onderzocht, zoals financiering voor softwareleveranciers en zorgaanbieders voor proefimplementaties, vraagbundelingsopties en het versterken van het opdrachtgeverschap. Het resulterende advies, opgesteld in 8 weken, bood praktische oplossingen voor de implementatie van de verpleegkundige overdracht door kleinere zorgorganisaties en hun leveranciers.

Nog meer zien? 

Contact

Telefoon
+31 (0)6 34 81 32 80

Liever mailen?
projectconsult@hollandinkoopprofessionals.nl