Alles om jou op te leiden tot een échte inkoopprofessional. 

 
Door veranderende wet- en regelgeving, jurisprudentie en innovatieve en/of duurzame ontwikkelingen is het inkoopvakgebied altijd in beweging. Dit maakt het essentieel om als inkoper kennis over het vak te blijven vergaren. Holland Inkoop Professionals gebruikt haar ervaring en expertise voor het opleiden van zowel onze interne als externe professionals tot échte inkoopprofessionals. Als inkoopadviesbureau positioneren wij ons als expert op het gebied van inkoop en zijn wij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
 
Tijdens de HIP Academie worden de consultants zowel op inhoudelijk vlak als op competentieniveau getraind. Door middel van o.a. kennisdeling, interactie, casussen en gastsprekers worden de professionals opgeleid. We besteden daarnaast veel aandacht aan soft skills. We geloven erin dat een echte professional niet alleen valt en staat op kennis en ervaring, maar ook op competenties.
 
De HIP Academie wordt gegeven door ervaren trainers die informatie op een enthousiaste manier weten over te brengen. Nooit saai, altijd interessant!
 
De HIP Academie is per niveau ingedeeld als volgt:
 
  • HIPA 1 basis: o.a. Inkoopbasis, Europees Aanbesteden en Contractmanagement;
  • HIPA 2 gevorderd: Verdieping op de inkoopbasis, o.a. gids proportionaliteit, beoordelingsmethodes, jurisprudentie en duurzaamheid.
  • HIPA 3 verankerd: Verdieping door middel van o.a. gastcolleges, projectmanagement en leiderschapsprogramma.
  • HIPA 4 expert: Training op expert niveau o.a. sociaal domein, BVP, privaat inkopen en aanbestedingsrecht.
  • HIPA competentie en intervisie: Competentietraining, intervisie en iScreen. 
Voor meer informatie, ook voor training on the job, neem contact op.
 

Online kennisbank 

In onze online kennisbank slaan we we alle jurisprudentie, wet- en regelgeving, vakinformatie en best practices op. Daarnaast bevat de kennisbank templates en best practises voor alle stappen van het inkoopproces. Onze HIP  Ontwikkelmanager is verantwoordelijk voor het actualiseren van de kennisbank. We voeren in cycli van drie maanden audits uit om zeker te weten dat de kennis in de kennisbank actueel is. Iedere HIP-inkoopprofessional heeft toegang tot deze kennisbank. 
 
  

                Persoonlijk | Verbindend | Ondernemend | Oprecht | Samen

Wilt u een kennismakingsgesprek of gewoon om de ontwikkelingsmogelijkheden bespreken, neem dan contact met ons op!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief Wij houden jou dan geregeld op de hoogte van de vacatures!