Afstuderen was nog nooit zó HIP

Wie ben je?

Ik ben Myron en ik heb de afgelopen periode mijn afstudeerscriptie mogen schrijven bij Holland Inkoop Professionals voor de opleiding Facility Management aan de Hanzehogeschool Groningen. Mijn scriptieonderzoek is geschreven over het MVOI-thema social return en de toepassingsmogelijkheden waarbij ik mij specifiek heb mogen focussen op het aanbestedingsproces van de gemeente Groningen.

Een afstudeerstage bij HIP, hoe ben je daarbij gekomen?

In het derde schooljaar heb ik samen met een medestudent stage mogen lopen bij HIP voor de praktijkopdracht van de inkoopminor van de Hanze. Tijdens deze stage hebben mijn medestudent en ik ons gericht op drie andere MVOI-thema’s. Na het afronden van deze stage ben ik in contact gebleven met HIP en tijdens de zomer kwam ik tot de conclusie dat ik ook graag mijn scriptie bij HIP zou willen schrijven. Vanuit HIP kwam meteen diezelfde enthousiasme en hierdoor heb ik direct mijn interesses en mogelijke scriptieonderwerpen besproken.

Hoe ziet een afstudeerstage eruit bij HIP?

In het afstudeertraject heeft een consultant van HIP mij persoonlijk begeleid. Bij haar kon ik terecht voor al mijn vragen, opmerkingen en ideeën. Daarnaast waren de andere consultants van HIP ook bereid mij te helpen tijdens het afstudeertraject.

Tijdens het afstudeertraject heb ik veel op kantoor bij HIP Noord gewerkt. In totaal zijn er vijf afstudeerstagiaires bij HIP Noord en na een introductiemiddag, met hen en de andere medewerkers, konden wij snel met elkaar aan de slag in het ondersteunen of verbeteren van elkaars scripties. Om de week zat ik met mijn begeleider samen om het onderzoek en mogelijke problemen te bespreken. Hierbij krijg je als student de leiding en helpt de begeleider waar dat nodig is zodat je zelf zoveel mogelijk van de situatie leert.

Ik vond mijn afstudeerperiode echt een van de leukste periodes van de gehele opleiding. Ik heb een scriptieonderwerp mogen kiezen waar ik zelf veel affiniteit mee heb en verder ligt alles gedurende de periode in jouw eigen handen. Ik kon zelf bepalen wat ik wilde doen, hoe ik het wilde doen en wanneer ik het wilde doen. En wanneer ik vastliep hielp HIP mij weer op de juiste weg. Naast dat het goed ging met mijn scriptie heb ik ook immens veel mogen lachen met de medewerkers en afstudeerders van HIP. Iedereen is altijd geïnteresseerd in wat je gedaan hebt, wat je aan het doen bent en wat je gaat doen en dat wekt ook veel motivatie op om met je scriptie bezig te gaan.

Wat vond je het leukst bij HIP?

Ik denk dat het persoonlijke aspect wat HIP tijdens een scriptieperiode biedt een groot verschil heeft gemaakt in dit half jaar. Ik ben iedere dag met veel plezier naar het kantoor gegaan en de afwisseling tussen actief werken en ontspannen is duidelijk van belang op het kantoor. Ik heb natuurlijk geen persoonlijk vergelijkingsmateriaal, maar ik kan wel zeggen dat ik veel geluk heb gehad dat ik bij HIP terecht kon voor mijn scriptie.

Ook afstuderen of werken bij HIP, bekijk onze vacatures hier: https://www.hollandinkoopprofessionals.nl/vacatures/