Kijkje binnen HIP met Gaby Sebel

Bij HIP nemen we je mee achter de schermen van ons bedrijf. In de serie “Kijkje binnen HIP” gaan we in gesprek met collega’s. Deze keer vertelt Gaby over haar achtergrond, werkervaring binnen het sociaal domein en haar ambities.

Vertel iets over jezelf
Mijn naam is Gaby Sebel, ik ben 26 jaar oud en ik woon in Den Haag. Mijn reis naar inkoop en het sociaal domein begon met de studie International Studies aan de Universiteit Leiden. Na het afronden van mijn master Latin American Studies stond ik, door de pandemie, voor een dichte deur betreft banen in de internationale sector. Mijn achtergrond uit een zorggezin inspireerde me om iets in het sociaal domein te doen, hoewel ik wist dat ik niet direct aan het bed wilde staan. Toen ik hoorde van het inkoopvak in het sociaal domein, wist ik dat dit bij mij zou passen. Hoewel het op het eerste gezicht lijkt alsof mijn studies niet aansluiten bij mijn werk, zie ik juist de connectie heel erg – het draait allemaal om het effect van beleid op mensen.

“Je kunt wel hoog in de boom iets bedenken, maar raakt dat dan ook echt de mensen?”

Wat is je eerste opdracht binnen het inkoopvakgebied en wat heb je tot nu toe geleerd?
Mijn huidige opdracht is bij de Gemeente Eindhoven, waar ik in mei als inkoopadviseur sociaal domein ben begonnen. Sindsdien is mijn contract verlengd en heb ik veel geleerd. Ik begeleid inkoopprocedures, beantwoord vraagstukken en werk in een groeiend team, inclusief een aantal externe collega’s. In deze rol heb ik een enorme groei in kennis ervaren. Ik heb voor het eerst een open house-procedure in de markt gezet en ben vertrouwd geraakt met nieuwe inkoopprocedures. Ook heb ik veel persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt, mede door de ondersteuning vanuit HIP. Het kunnen combineren van praktijk opdoen bij Gemeente Eindhoven en dat omzetten naar meer kennis(deling) en persoonlijke ontwikkeling bij HIP, is wat het tot nu toe een heel interessante opdracht maakt.

Kan je iets vertellen over wat het sociaal domein inhoudt?

Het sociaal domein is er voor mensen die het (tijdelijk) niet redden. De gemeenten hebben op het gebied van zorg, participatie en zelfredzaamheid, werk en jeugdhulp de verantwoordelijkheid om deze mensen te ondersteunen. Dit doen ze door zorg en ondersteuning aan hun inwoners te bieden op basis van de Jeugdwet, de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Participatiewet en Nieuwe Wet inburgering en Wet gemeentelijke schuldhulpverlening.

Wat is je ambitie, waar wil je nog in groeien?
Mijn ambitie ligt in het verder groeien binnen het sociaal domein, waar ik mijn specialisme wil ontwikkelen tot expertise. Dit wil ik doen op zowel het gebied van inkoop als contractmanagement. Ik streef ernaar om betrokken te zijn bij steeds grotere, moeilijkere procedures en om ervoor te blijven zorgen dat zowel de gemeenten, de inwoners als de marktpartijen krijgen wat ze willen en/of nodig hebben. Dat zorgt ervoor dat ik als inkoopadviseur ook echt nog meer toegevoegde waarde kan bieden. Daarnaast hoop ik in de toekomst mijn passie en enthousiasme voor het inkoop sociaal domein te kunnen overbrengen op anderen zowel binnen als buiten HIP. De vraag naar zorg neemt alleen maar toe, dus de vraag naar inkopers en contractmanagers in het sociaal domein zal daarin geen uitzondering zijn.

“Het gaat niet alleen om groei in mijn professionele capaciteiten, maar ook om het maken van een positieve impact in de samenleving door kwalitatieve inkoop.”

Welke kernwaarde van HIP past het beste bij jou? (Persoonlijk, Verbindend, Ondernemend, Oprecht, Samen)
Bij HIP resoneert de kernwaarde ‘Oprecht’ het sterkst met mij. Ik waardeer eerlijkheid en integriteit, zowel in mezelf als in anderen. Altijd vanuit de juiste intentie handelen, iedereen eerlijk behandelen en zelf eerlijk zijn vind ik ontzettend belangrijk. Voor mij is oprechtheid dus echt essentieel; het stuurt mijn werk en verwachtingen van anderen in mijn professionele omgeving.

“Behandel anderen zoals je zelf behandeld zou willen worden.”