Kijkje binnen HIP

Vertel iets over jezelf

Mijn naam is Romy Wolfert, 25 jaar oud en afkomstig uit Middelburg. Mijn looppad begon in Rotterdam waar ik Logistics Management studeerde. Tijdens deze studie koos ik voor de minor inkoopmanagement, waarbij ik al snel ontdekte dat inkoop mij aanspreekt. Ook ben ik afgestudeerd binnen het inkoopvakgebied. Mijn onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Evides, richtte zich op het integreren van duurzaamheidsprincipes binnen aanbestedingsprocessen. Dit onderzoek resulteerde niet alleen in waardevolle inzichten voor Evides over hoe duurzaamheid een prominentere rol kan spelen binnen aanbestedingen, maar bevestigde ook mijn passie voor het inkoopvakgebied.

Na het afronden van mijn studie nam ik mijn eerste professionele stappen in de logistieke sector. Namelijk bij een groothandel gespecialiseerd in zelfzorggeneesmiddelen en biologische voeding. In deze omgeving kreeg ik de kans om een rol te spelen bij de innovatie implementatie van collaboratieve robots, oftewel Cobots. Echter, kwam ik er al snel achter dat mijn interesse in het vakgebied inkoop in mijn hoofd bleef zitten.

Hoe ben je bij HIP terecht gekomen?

Na de realisatie dat ik verder wilde binnen inkoop, was ik op zoek naar een omgeving waar ik zowel professioneel als persoonlijk kon groeien.

“De weg naar HIP was voor mij daarom een logische volgende stap.”

Tijdens mijn zoektocht naar de ideale werkplek viel HIP mij op vanwege de vooruitstrevende aanpak en de nadruk op persoonlijke ontwikkeling, iets wat voor mij, als junior professional van cruciaal belang is. De kans om in een korte periode veel te leren en mijzelf te ontwikkelen binnen een jong en dynamisch bedrijf trok mij enorm.

Bij HIP voelde ik meteen dat persoonlijke groei en samenwerking hoog in het vaandel staan.

“Dit jonge bedrijf biedt een stimulerende omgeving waar samen successen behalen centraal staat.”

Wat is je eerste opdracht binnen het inkoopvakgebied en wat heb je tot nu toe geleerd?

Als consultant voer ik opdrachten uit voor diverse opdrachtgevers. Mijn eerste opdracht binnen het inkoopvakgebied betrof een project rondom het aanbesteden van dienstverlening op gebied van Employer Branding en Arbeidsmarktcommunicatie. Wat ik met name leuk vond aan deze opdracht, was de diepgang in de gesprekken over de eisen en wensen van de klant.

“Het draait niet alleen om het afvinken van een lijstje met vragen, maar vooral om het daadwerkelijk in gesprek gaan en begrijpen van behoeften.”

Wat mij het meest is opgevallen, is hoe divers de gesprekken kunnen zijn. Elk project brengt zijn eigen unieke uitdagingen en kansen met zich mee. Het is fascinerend om te zien hoe verschillende interne klanten en situaties een andere aanpak en perspectief vereisen. Ik voel goed aan hoe ik met deze verschillende situaties het beste om kan gaan, om zo de vraag achter de vraag te begrijpen.

Kan je iets vertellen over wat HIP Projectconsult inhoudt?

Nadat ik was aangenomen bij HIP, ben ik direct gestart bij HIP Projectconsult. Dat is de projectorganisatie van HIP gespecialiseerd in het projectmatig ondersteunen van opdrachtgevers bij verschillende inkoopvraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van aanbestedingen of het ondersteunen bij inkoopprofessionalisering. Ik ben intensief betrokken geweest bij het op de kaart zetten van HIP Projectconsult, waarbij ik onder andere de taken en verantwoordelijkheden van alle betrokken personen eenduidig heb vastgelegd en heb gezorgd voor gestandaardiseerde formulieren en werkwijzen. Mijn kwaliteiten om informatie op een juiste wijze te structuren en te communiceren zijn hier heel goed bij van pas gekomen. Ook ben ik nog steeds betrokken bij de doorontwikkeling van deze tak binnen HIP, waardoor ik écht iets bij kan dragen aan HIP! Naast de ontwikkeling ervan, ben ik inmiddels zelf ook uiteenlopende projecten aan het uitvoeren onder dit label. Het vraagt flexibiliteit om voor zoveel verschillende opdrachtgevers tegelijk aan het werk te zijn en geeft veel afwisseling aan een werkdag. Dit bevalt mij erg goed!

Wat vond je tot nu toe het leukste om te doen?

Het leukste aspect van mijn werk tot nu toe zijn de gesprekken die je met opdrachtgevers voert, waarin je hun eisen en wensen zo goed mogelijk wil ontdekken, om het te kunnen vertalen naar een aanbestedingsdocument. Het opstellen van prijsbladen is daarbij een element dat me heeft verrast door de complexiteit. Aanvankelijk leek het misschien een rechttoe rechtaan taak, maar het blijkt een uitdagende puzzel die zowel inzicht als creativiteit vereist.

Daag je jezelf ook uit in je werk?

Er zijn momenten waarop ik geconfronteerd word met taken of projecten waar ik nog niet eerder ervaring mee op heb gedaan. De uitdagingen komen daardoor eigenlijk vanzelf op mijn pad! Doordat ik analytisch ben, kan ik uitdagingen snel doorgronden, om ze vervolgens met frisse blik tegemoet te gaan. Ook zoek ik altijd naar de beste methode om iets aan te pakken en zal ik weloverwogen de juiste strategie bepalen.

“Het heeft me geleerd dat ik vaak meer weet en kan dan ik aanvankelijk denk.”

Wat anderen van mij kunnen leren, is het belang van organisatie, planning en het nakomen van afspraken. Deze aspecten zijn essentieel voor het succesvol managen van projecten en relaties met klanten en collega’s.

Wat is je ambitie; waar wil je nog in groeien?

Mijn ambitie in mijn carrière is nog in ontwikkeling. Hoewel ik nog niet precies heb vastgesteld in welke richting ik me wil specialiseren, sta ik open voor de mogelijkheden die HIP mij biedt om mij verder door te ontwikkelen. Op korte termijn is mijn doel om door te groeien naar een medior positie, waarin ik meer verantwoordelijkheden kan dragen en een breder scala aan projecten kan begeleiden.
Wat is jouw advies aan inkopers van de toekomst?

Voor inkopers van de toekomst zou mijn advies zijn: focus vooral op het vinden van een omgeving waar jij je prettig voelt en waar jij in je kracht gezet wordt. Het is cruciaal om een werkplek te vinden die niet alleen je professionele vaardigheden en ambities ondersteunt, maar ook past bij je persoonlijke waarden en werkwijze.

Welke kernwaarde van HIP past het beste bij jou? (Persoonlijk, Verbindend, Ondernemend, Oprecht, Samen)

De kernwaarde ‘Oprecht’ past het beste bij mij. Oprechtheid vormt de basis voor elke interactie, zowel privé als op werk. Ik vind het belangrijk om transparant en eerlijk te zijn, om zo vertrouwen en wederzijds respect te bereiken.

We werken als een team en ik geloof dat we veel kunnen bereiken. Dit is nog maar het begin van mijn tijd bij HIP en ik ben benieuwd naar de toekomst.