Uitreiking SDG- Predicaat

Gisteren markeerde een mijlpaal voor HIP, namelijk de uitreiking van het behaalde SDG-Predicaat op locatie van HIP Noord. Dit feestelijke moment, zorgvuldig georganiseerd en getrokken door Esther Pontjodikromo-Gol en Marit Sieling benadrukt onze toewijding en aanzienlijke bijdragen aan duurzaamheid!

Het was een eer om dit predicaat in ontvangst te nemen uit handen van Anita van der Noord regiocoördinator en aanjager van SDG Nederland, en Peter A.J. Bootsma, de Groene Burgemeester van Groningen. Hun mooie woorden over onze inspanningen bevestigt onze impactvolle bijdrage aan de Sustainable Development Goals (SDG’s), zowel bij onze opdrachtgevers als binnen onze eigen bedrijfsvoering.

De feestelijke middag omvatte verschillende boeiende presentaties door sprekers die hun deskundige inzichten deelden over de Sustainable Development Goals (SDG’s). Onder andere Tim Graafsma vanuit Waarborg Vastgoed deelde inzichten over hun SDG-georiënteerde visie als eigenaar van de Mediacentrale, waar HIP Noord gevestigd is.

Ook Erick Wuestman, aanjager van de circulaire economie en energietransitie, deelde een boeiend verhaal over de toepassing van de SPARC-methode binnen aanbestedingen. Dit verhaal werd versterkt door een praktijkvoorbeeld verteld door Gerco van Norel van de University of Groningen en Arnoud Van Spijk van Vepa the furniture factory. Zij droegen bij door hun inzichten en ervaringen te delen over de aanbesteding circulair meubilair. Het was bijzonder om te zien hoe dit voorbeeld de kracht van effectieve samenwerking tussen de verschillende aanwezige partijen illustreerde.

De dag werd afgesloten met de officiële overhandiging van het predicaat en een feestelijke borrel! We zijn trots op dit resultaat en beseffen dat we ons op dit punt goed onderscheiden in de markt. Nogmaals dank aan alle sprekers en aanwezigen, het was een geslaagde middag!