Wereld Milieu Dag en Duurzame Inkoop

Op 5 juni vieren we Wereld Milieu Dag, een initiatief van de Verenigde Naties dat al sinds 1974 jaarlijks wordt georganiseerd om wereldwijd bewustzijn en actie voor de bescherming van ons milieu te bevorderen. Het thema van Wereld Milieu Dag varieert elk jaar, maar de kern blijft hetzelfde: het bevorderen van een schonere, groenere en duurzamere planeet.

๐——๐˜‚๐˜‚๐—ฟ๐˜‡๐—ฎ๐—ฎ๐—บ๐—ต๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ ๐—ถ๐—ป ๐—ถ๐—ป๐—ธ๐—ผ๐—ผ๐—ฝ- ๐—ฒ๐—ป ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป๐—ฏ๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฑ๐—ถ๐—ป๐—ด๐˜€๐˜๐—ฟ๐—ฎ๐—ท๐—ฒ๐—ฐ๐˜๐—ฒ๐—ป
Bedrijven en organisaties spelen een grote rol in het milieu door hun inkoopbeslissingen. Duurzame inkoop houdt in dat organisaties bij hun aankoopbeslissingen rekening houden met milieuvriendelijke en ethische aspecten. Dit kan variรซren van het kiezen voor producten met een lagere ecologische voetafdruk, tot het werken met leveranciers die voldoen aan strikte milieu- en sociale normen.

Er is enorm veel mogelijk op het gebied van duurzaam inkopen in relatie tot milieu, en wij adviseren onze opdrachtgevers hier dan ook over. Daar waar u behoefte heeft aan advies zijn wij er ook voor u! In eigenlijk alle inkoopgroepen kunnen wij voorbeelden van te stellen criteria aandragen. Een aantal voorbeelden van mogelijkheden die we vanuit HIP zien bij onze opdrachtgevers zijn:
– Verpakkingsreductie, recyclebaarheid en afvalbeheerplannen: door producten te kiezen die minder verpakkingsmateriaal gebruiken of die recyclebaar zijn.
– Energiebesparingsplannen: leveranciers selecteren op basis van het minimaliseren van energieverbruik bij produceren en distributie.
– Bevordering van innovatie: Door te investeren in nieuwe, duurzame technologieรซn en oplossingen zijn leveranciers in staat hun kennis op gebied van milieu maximaal in te zetten.

Wilt u ook als aanbestedende dienst hier aan bijdragen? Wij denken graag met u mee om stappen te zetten naar een duurzamere toekomst!

๐—ช๐—ถ๐—ท ๐˜‡๐—ถ๐—ท๐—ป ๐—›๐—œ๐—ฃ, ๐——รฉ ๐—ถ๐—ป๐—ธ๐—ผ๐—ผ๐—ฝ๐˜€๐—ฝ๐—ฒ๐—ฐ๐—ถ๐—ฎ๐—น๐—ถ๐˜€๐˜๐ž๐ง ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ก๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ฑ!