Afgestudeerd en nu?

Afgestudeerd en nu? – Stel jij je deze vraag ook af? Lees dan verder hoe ik met deze vraag ben omgegaan en hoe het met mij gaat na het afstuderen. Ik ben vorig jaar afgestudeerd van de opleiding Facility Management en ben nog geen maand daarna aan de slag gegaan bij HIP als consultant. Voor mij is dit nog steeds de juiste keuze.

Tijdens de speeddates die waren geregeld door de Haagse Hogeschool ben ik in aanraking gekomen met HIP. Ik was op dat moment nog zoekende naar wat voor werk er bij mij zou passen na het afstuderen en of Inkoop wel wat voor mij was. Na een onverwachts aangenaam gesprek met Lars (Business Unit Manager Publiek bij HIP) tijdens de speeddates en een vervolggesprek op kantoor was ik erg enthousiast geworden over zowel HIP als het inkoopvak. Daarna ben ik eigenlijk al snel als inkoopconsultant bij HIP aan de slag gegaan. Ik zit momenteel al op mijn tweede opdracht en vervul de functie van Contractmanager IT bij de Sociale Verzekeringsbank.

Ik ben consultant geworden, omdat ik erg twijfelde over de richting die ik op wilde binnen Inkoop en Contractmanagement. Consultancy maakt het mogelijk om in aanraking te komen met heel veel verschillende organisaties, opdrachten, collega’s en bedrijfsculturen. Daarnaast is het heel afwisselend en kun je enorm veel ervaring opdoen. Naast dat ik enthousiast werd over deze voordelen, merkte ik ook dat ik voor HIP moest kiezen als eerste werkgever na mijn studie. Ik was op zoek naar een persoonlijke, professionele maar ook informele organisatie met een leuk team. Ik vond het belangrijk om te kunnen blijven doorleren en dat is ook mogelijk bij HIP door de academie die om de week plaatsvind. Hier wordt je getraind tot échte professional op het gebied van Inkoop en Contractmanagement. Door de kennis en ervaring van de coaches worden alle kneepjes van het vak je bijgebracht. Daarnaast werken we aan persoonlijke groei, omdat dit immers minstens zo belangrijk is als kennis en vaardigheden.

Momenteel ben ik nog steeds blij met mijn keuze na het afstuderen. Ik werk in een jong en fris team en naast werk gerelateerde zaken is er ook tijd voor gezelligheid en informele activiteiten. Ik kan altijd terecht bij andere HIP-consultants als ik ergens tegenaan loop of vragen heb. Daarnaast is de organisatie nog volop aan het ontwikkelen en is er ruimte voor medewerkers om input te leveren. Hier wordt dan ook echt iets meegedaan. Ik kijk tevreden terug op het afgelopen jaar waarin ik persoonlijk ben gegroeid en veel ervaring heb opgedaan. Mijn hoogtepunten waren ervaring opdoen als Contractmanager, participeren binnen Europese aanbestedingen, het organiseren van het HIP-uitje en het geven van een cursus Contractmanagement samen met een collega. Komende tijd wil ik nog meer ervaring opdoen en mezelf ontwikkelen in deze leuke organisatie.

Ben je enthousiast geworden en wil je ook als consultant bij HIP aan de slag of heb je andere vragen voor mij? Neem dan contact op via: vandenhoek@hollandinkoopprofessionals.nl

Geschreven door: Chelsey van den Hoek