“De praktijkvoorbeelden zijn echt een meerwaarde. Het is heel erg toepasbaar in mijn dagelijkse werk.”

Kijkje binnen HIP: Romee over de HIP-academie

Hoe ziet voor jou een academie dag eruit? Op vrijdag start mijn dag rond acht uur. Voordat de academie begint vind ik het fijn om eerst nog even voor mijn opdrachtgever te werken. De academie is dan van negen tot half een. De academie is heel interactief ingericht, daardoor ontstaan er discussies waar je veel van kan leren. Zeker omdat de academie gevuld is met junior, medior en senior consultants. Zo vind ik het persoonlijk altijd leerzaam wanneer een senior consultant een voorbeeld geeft vanuit de praktijk. Ook zijn we niet alleen met de theorie bezig, zo zijn we laatste keer in groepjes met een case uit de praktijk bezig geweest. Door de afwisseling gaat de academie altijd zo voorbij. Na de academie staat er altijd een lekkere lunch te wachten. Na de lunch ga ik dan weer verder voor mijn opdrachtgever en rond het eind van de middag klap ik dan mijn laptop dicht voor de Vrijmibo!

Is de HIP academie te combineren met het werk wat je moet doen voor je opdrachtgever? Jazeker! Met mijn werkzaamheden houd ik rekening met de HIP academie. Ik werk 36 uur per week voor mijn opdrachtgever waardoor ik in een week altijd 4 uur over heb voor HIP. In de weken van de academie ben ik dan met de academie bezig. En in de weken zonder academie met andere werkzaamheden voor HIP, zoals de uitjes organiseren.

Hoe heb jij de academie zien veranderen? Ik heb de academie heel veel zien veranderen. Ik was namelijk al bij de allereerste academiedag! Aan het begin was het, zoals vaak met nieuwe dingen, zoeken naar de juiste invulling. Het groepje bestond toen ook nog maar uit vijf man. De onderwerpen liepen toen meer uit elkaar. Naarmate we meer academiedagen hadden veranderde de academie, er kwam een planning en meer structuur in de onderwerpen. Hans kwam er als tweede docent bij, en er kwamen verschillende programma’s die beter aansloten op verschillende groepen. Ik heb nu HIPA 1 met succes afgerond en ben nu bezig met HIPA 2.

Wat is de meerwaarde van de HIP-academie? De praktijkvoorbeelden zijn echt een meerwaarde. Het is heel erg toepasbaar in mijn dagelijkse werk. Verder leer ik veel van de discussies en de intervisies en dit maakt het ook leuk. Bij de academie is er bij iedere bijeenkomst één thema wat behandeld wordt. Echter is het ook mogelijk om tussendoor vragen te stellen over een ander onderwerp. Dat maakt het erg dynamisch is.

Welke van de vijf kernwaarden van HIP past het best bij jou? (Persoonlijk, Verbindend, Ondernemend, Oprecht, Samen) Samen vind ik het best bij mij passen. Ik heb wel echt het gevoel dat ik onderdeel ben van HIP. Zeker met de groei van HIP voelt het voor mij wel echt dat we dit samen bereikt hebben. Maar aan de andere kant vind ik persoonlijk ook goed passend omdat we bij HIP elkaar ook op een persoonlijk vlak kennen en we ook dingen met elkaar ondernemen.

Romee Meijdam

Inkoopconsultant