Kijkje binnen HIP: Chelsey haar eerste jaar bij HIP

“Het allerleukste aan HIP is het team. Het team is hecht en we hebben een persoonlijke band.”

Hoe was jouw start bij HIP? 

Na mijn afstuderen ben ik gelijk begonnen als inkoopconsultant bij HIP, het team was toen nog een stuk kleiner. Er was toen nog geen onboardingsprogramma, daardoor was het aan het begin zoeken naar hoe ik mijn detacheringsopdracht en de werkzaamheden voor HIP kon combineren. Ik ben toen samen met Sanne en Romee begonnen met het opzetten van een onboardingsprogramma. Nu worden nieuwe collega’s via dit programma goed ingewerkt en vinden ze makkelijker hun draai binnen HIP. Ik vond het erg leuk om hier een bijdrage aan te leveren.

De start bij mijn opdracht was erg fijn. Vanuit HIP werd er veel gepolst hoe het ging en ik wist dat ik voor ondersteuning altijd ergens terecht kon. Hierdoor voelde ik, ondanks dat het mijn eerste opdracht was, veel zekerheid. Het contact met HIP voelde hierdoor ook persoonlijk.

Hoe was jouw eerste periode binnen het inkoopvakgebied? 

Toen ik bij HIP kwam werken ben ik aan de slag gegaan bij een private organisatie. Ik heb toen een opdracht vervuld op het gebied van categoriemanagement. Ik was toen voornamelijk bezig met administratief werk. Mijn tweede opdracht heb ik vervuld bij een publieke organisatie. Bij deze opdracht had ik de rol van contractmanager voor IT-contracten. Hier heb ik veel van het contractmanagement vak geleerd. Ik vond het ook heel waardevol om te leren hoe je als contractmanager een rol kan hebben bij aanbestedingen. Deze ervaring neem ik nu mee als inkoper wanneer ik samenwerk met contractmanagers.

Wat vind je het leukste aan HIP als bedrijf? 

Het allerleukste aan HIP is het team. Het team is hecht en we hebben een persoonlijke band. Dit maakt de sfeer binnen HIP erg leuk. Ik kan makkelijk mensen bereiken voor zowel zakelijke dingen als persoonlijke dingen. Verder vind ik het ook fijn om betrokken te zijn bij de organisatie. Ik heb echt het gevoel dat ik meehelp met het bouwen aan HIP. In de organisatie wordt hard gewerkt, maar er is ook altijd wel tijd voor gezelligheid. Tijdens de lunch gaan we vaak tafeltennissen en op vrijdag hebben we ook regelmatig feestjes en borrels.

Hoe heb je HIP zien veranderen?

Sinds ik bij HIP ben komen werken heb ik het aantal HIPpers alleen maar zien groeien. Toen ik begon waren we nog met een klein team. Momenteel zitten we al op meer dan 50 HIPpers. Door die explosieve groei zijn we ook naar een nieuw kantoor verhuisd. Nu HIP aan het groeien is, worden er ook steeds meer stappen gemaakt binnen de organisatie die bij deze groei horen. We gaan de goede kant op en blijven ons ontwikkelen.

Wat zou je startende inkopers willen meegeven? 

Ik vind dat startende inkopers een proactieve houding moeten hebben. Er komt vooral in de eerste periode heel veel informatie op je af. Ik adviseer de startende inkopers veel op te schrijven en mee te lopen met andere inkopers. Hierdoor leer je snel veel nieuwe dingen. Ook moet een startende inkoper niet bang zijn om iets doen, zo leer je eenmaal het snelst.

Welke kernwaarde van HIP past het beste bij jou? (Persoonlijk, Verbindend, Ondernemend, Oprecht, Samen) 

Samen, de kernwaarde ‘samen’ past het beste bij mij. Ik vind het fijn om in een team veel samen te werken, dit ligt mij ook goed. Het is natuurlijk ook belangrijk dat wanneer je dingen samendoet, dat je op elkaar kan vertrouwen. Dit vind ik ook echt terugkomen binnen HIP. Ik kom zelf ook altijd mijn afspraken na en ben heel erg behulpzaam richting anderen. Door samen te werken komen we samen tot iets moois.