Kijkje binnen HIP met Lisa Vergouwe

Bij HIP nemen we je mee achter de schermen van ons bedrijf. In de serie “kijkje binnen HIP” gaan we in gesprek met collega’s. Deze keer verteld Lisa over haar dagelijkse werkzaamheden, haar ervaringen en de manier waarop zij HIP ziet.

Vertel iets over jezelf
Mijn naam is Lisa Vergouwe, 23 jaar en ik heb de studie Facility Management afgerond aan De Haagse Hogeschool, hier heb ik de minor Inkoop & Aanbesteding gevolgd. In het tweede jaar van de opleiding kregen wij al lessen in inkoop waar we ook moesten onderhandelen, waar ik me met veel plezier mee bezig hield. De interesse in het inkoop vak was zo groot dat ik al mijn stages heb gedaan in de inkoop. Toen kwam ik erachter, dit past gewoon bij mij. Dit vind ik leuk.

‘’Wat mij aanspreekt is de toegevoegde waarde die je met inkoop kan creëren voor het uitvoeren van het primaire proces.’’

Hoe ben je terecht gekomen bij HIP?
Gedurende mijn studie wist ik dat ik na het behalen van mijn diploma graag wilde gaan werken, hierdoor ben ik tijdig begonnen met het oriënteren naar de mogelijkheden. Vanuit school kregen wij ook genoeg netwerkmogelijkheden mee, daar heb ik met allerlei partijen gepraat. Met behulp van deze gesprekken ben ik eigenlijk bekend geworden met het begrip ‘’consultancy’’.

Wat de doorslag gaf om bij HIP aan de slag te gaan is, zonder twijfelen, de sfeer.

De sfeer sprak mij meteen aan, door het huiselijke gevoel, iedereen is vriendelijk en bereid om te helpen.

De cultuur binnen HIP past bij mij en na 1,5 maand hier nu werkzaam te zijn heb ik zeker geen spijt van mijn keuze.

Hoe is je eerste opdracht binnen het inkoopvakgebied en wat heb je tot nu toe geleerd?
Mijn eerste opdracht is bij de Volksbank in Utrecht. Mijn rol, als Junior Inkoper, is nu vooral ondersteunend maar ook enorm breed. In de korte periode dat ik nu bij de Volksbank zit heb ik al onwijs veel geleerd. Ik leer veel over verschillende processen waarvan ik de theorie heb geleerd gedurende mijn opleiding. Alles valt steeds meer op zijn plek.

Wat is je ambitie, waar wil je nog in groeien?
Om te beginnen wil ik graag groeien in het uitvoeren/doorlopen van het inkoopproces zelf. De verschillende stappen van het proces kan ik dromen (o.a. door mijn studie), maar het daadwerkelijk toepassen van deze kennis in de praktijk is iets waar ik nog weinig ervaring mee heb en waar ik zelf dus in wil groeien.

Daarnaast zou ik in de toekomst graag een Europese aanbesteding willen doen. Dit omdat ik hier training over krijg tijdens de HIP Academie en ik er ook veel over geleerd heb gedurende de minor Inkoop & Aanbesteding aan de Haagse Hogeschool. Deze kennis zou ik daarom graag eens in de praktijk willen toepassen aangezien dit in de praktijk nieuw voor mij is en ik dit als een echte uitdaging zie.

Welke kernwaarde van HIP past het beste bij jou? (Persoonlijk, Verbindend, Ondernemend, Oprecht, Samen)
Dat vind ik wel een lastige vraag omdat ik ze allemaal wel op een manier bij mij vind passen en ze ook allemaal belangrijk vindt. Als ik dan moet kiezen zou ik zeggen: Samen en Persoonlijk. Ik ben graag samen met andere mensen en vind samenwerken en elkaar helpen enorm belangrijk, het is waardevol omdat je ook van elkaar leert. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik naast het samenwerken ook ruimte krijg om mezelf op persoonlijk vlak te ontwikkelen en binnen HIP krijg ik deze zeker doormiddel van de HIP Academie dat wordt aangeboden.