Ongemotiveerd, of een zelfbewuste keuze?

Dat vroeg ik me onlangs af toen wij in ons bedrijf contact hadden met een young professional. Deze jongen had net zijn diploma op zak en wilde graag een leuke baan voor (slechts) 24 uur in de week.

Dit kan toch niet, dacht ik gelijk. Hoe kan het dat zo iemand in deze tijd van woningnood, personeelstekort, hoge rentes, hoge brandstofprijzen en de overige prijsstijgingen die iedereen ervaart toch niet de prikkel voelt om keihard aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt?

Ik heb dit voorbeeld in eerste instantie gekscherend, maar later ook serieus met een aantal collega’s besproken en het antwoord ligt denk ik ergens in het midden. Maar dit voorbeeld is wel een duidelijk signaal en wederom de bevestiging dat er een andere beweging gaande is op de arbeidsmarkt. We zien dit in onze organisatie al langere tijd en we spelen hier zo goed mogelijk op in. Starters, maar ook ervaren professionals zijn vaak niet meer op zoek naar werk en salaris om doelen die ver in de toekomst liggen te realiseren. En een goed salaris en een leaseauto zijn lang niet altijd meer die belangrijke drijfveren voor iemand om de stap te zetten naar een nieuwe baan. We merken dat nieuwe mensen veel meer op zoek zijn naar leuk werk waar ze blij van worden, naar nieuwe collega’s waar ze regelmatig leuke dingen mee kunnen doen en men wil vooral een baan waarin veel ruimte is voor eigen invulling en een goede balans tussen werk en privé.  

Dit alles vraagt dus ook een andere houding van ons als werkgever. Want hoe stel je je vacatures op en hoe geef je je zoektocht naar nieuw personeel vorm als je weet dat dit speelt?

Gelukkig zien steeds meer van onze opdrachtgevers in dat een andere aanpak tot beter resultaat in hun proces van werving en selectie leidt. En wij ondersteunen ze hier bij. Deze week sprak ik nog met de inkoopmanager van een grote gemeente in het noorden van Nederland. In deze gemeente zijn ze een campagne gestart voor de werving van een grote groep young professionals op andere wijze dan dat ze eerder hadden gedaan. En dit valt op! Ik zie enthousiaste berichten op hun socials voorbij komen en heb van dichtbij meegekregen hoe hun aanpak als positief ervaren wordt door één van de sollicitanten.

Continue blijven schakelen en meebewegen met de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Daar steken wij binnen HIP veel tijd en energie in. Gelukkig met goed resultaat als gevolg. Onze teams zijn divers samengesteld en de balans tussen hard werken en werkgeluk en een stuk vrijheid is goed. En daarnaast is er per vestiging ook nog ruimte voor lokale eigenheid.

Zoek je ook een baan die goed bij jou past, of wil je als werkgever ook anders de arbeidsmarkt benaderen?

Ik denk graag met je mee!