Onlangs won onze klant Provincie Zeeland de Europese innovatieprijs inkopen

Afgelopen week is de Provincie Zeeland uitgeroepen tot winnaar van de Europese innovatieprijs voor inkopen en wij zijn ontzettend trots op onze klant…

De SDG’s, wat staat voor Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn de zeventien duurzaamheidsdoelen om van de wereld een milieuvriendelijkere plek te maken. De SDG’s zijn afgesproken tussen de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties, waaronder ook Nederland. De SDG’s zijn gestart in 2015 en waarvan de looptijd geldt tot 2030.

In 2017 heeft de Provincie Zeeland samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken gekeken naar de bijdrage die (Europese) aanbestedingen kunnen leveren aan de SDG’s. Na interne bewustwording en trainingen met als doel de SDG’s te leren kennen, is Zeeland gestart met het monitoren van de voortgang bij het behalen van de SDG’s via het duurzame inkoopplatform.

Als gevolg hiervan heeft de Provincie zich verbonden om impact te maken op de SDG’s door elke aankoop in 2021-2024. Op basis van bestaande beleidsdoelen, het vermogen om te monitoren en in lijn met lokale initiatieven, werd de focus gelegd op 7 SDG’s. Voor elk van de 7 doelen zijn concrete impactdoelstellingen ingebed in het Duurzaam inkoopplan 2021-2024 en worden de gemonitorde resultaten gedeeld op het duurzame inkoopplatform.

Bij de Provincie Zeeland speelt de inkoopafdeling van Martin Scherpenisse (Senior beleidsspecialist Inkoop & Aanbesteden) een cruciale rol in het verwezenlijken van deze duurzaamheidsambities én het stimuleren van het ondernemersklimaat. Wij willen Martin Scherpenisse en zijn collega’s hartelijk feliciteren met het winnen van deze mooie prijs.

Bron:
www.sdgnederland.nl/sdgs/
www.zeeland.nl/actueel/provincie-zeeland-wint-europese-innovatieprijs-inkopen

Geschreven door: Larissa Albersen