Afstuderen was nog nooit zo HIP

Ik ben Famke en ik heb mijn afstudeerperiode mogen doorlopen binnen Holland Inkoop Professionals. Voor mijn afstudeerscriptie heb ik me verdiept in contractmanagement en onderzocht hoe HIP deze bestaande dienst kan optimaliseren en verder professionaliseren. Het was een leerzame en inspirerende ervaring!

Een afstudeerstage bij HIP, hoe ben je daarbij gekomen?

In het vierde jaar van mijn opleiding Ondernemerschap & Retailmanagement aan Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch, heb ik de minor Inkoopmanagement aan Hogeschool Rotterdam gevolgd. Deze minor zat vol interessante excursies, waaronder het NEVI Inkoopexperience evenement en het NEVI Community event. Op beide evenement had HIP een stand, waardoor ik makkelijk in contract kon komen met HIP en meer kon leren over de organisatie. Bovendien nam ik deel aan HIP Inside, wat me de kans gaf om een kijkje te nemen op het kantoor en een breder beeld te krijgen van HIP en de werkzaamheden van een consultant.

Hoe ziet een afstudeerstage eruit bij HIP?

Een afstudeerstage binnen HIP heeft mij de ideale mix van begeleiding, flexibiliteit en ondersteuning gegeven voor een goede uitvoering van mijn afstudeeronderzoek.

Tijdens mijn stage heb ik samen met twee consultants een afstudeeronderwerp mogen kiezen en een opdracht mogen formuleren. Daardoor heb ik een afstudeeropdracht kunnen uitvoeren waar mijn interesse ook echt lag. Tijdens mijn stage heb ik ook persoonlijke begeleiding mogen ontvangen via tweewekelijkse gesprekken met mijn begeleider. Tijdens deze gesprekken kon ik vragen stellen, feedback ontvangen en eventuele moeilijkheden direct aanpakken.

Een voordeel van stage lopen bij HIP is de flexibiliteit om zowel thuis werken als op kantoor werken met elkaar af te wisselen. Het werken op kantoor bracht een hoop gezellige collega’s met zich mee.

De collega’s binnen HIP tonen oprechte interesse in mijn afstudeeropdracht en zijn altijd bereid om hun expertise te delen en mee te denken.

Binnen HIP heb ik ondersteuning mogen ontvangen voor het uitzetten van enquêtes en het regelen van klanten interviews. Door deze begeleiding kon ik zowel intern als extern onderzoek doen om zo de juiste inzichten voor mijn afstudeerscriptie te verkrijgen.

“Kortom, een afstudeerstage binnen HIP heeft mij een rijke leerervaring geboden waarin persoonlijke begeleiding, flexibiliteit en betrokkenheid van collega’s centraal staat. Dit alles heeft mij geholpen om een goed onderzoek neer te zetten.”

Wat vond je het leukst bij HIP?

Wat ik het leukste vind binnen HIP (Zuid) is de (Brabantse) gezelligheid. Het persoonlijke aspect binnen het team vond ik erg fijn. Je merkt echt dat iedereen binnen HIP elkaar goed kent en er altijd ruimte is om een praatje te maken, wat echt bijdraagt aan een hechte en warme werksfeer.

Wat ook een hoogtepunt is binnen HIP was het kwartaaluitje naar kookstudio de Hooiberg, waar ik bij aanwezig mocht zijn. Dit was voor mij een fantastische manier om elkaar beter te leren kennen en samen te werken buiten de werksferen om. Samen koken en eten versterkte de teamspirit en zorgt voor veel plezier en onvergetelijke momenten.

Deze combinatie van gezelligheid, het persoonlijke aspect binnen HIP en leuke teamactiviteiten maakte mijn tijd bij HIP echt bijzonder.